Påsken i Kopperskyrkan

Observera

Denna text publicerades första gången den 2020-04-08. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Påsken är kyrkans viktigaste högtid. Det är viktigt att vi fortsätter att fira påsk, även om det i år, på grund av smittorisk får ske på annorlunda sätt.
Vi sjunger ändå med i psalmen:

Jesus för världen givit sitt liv: öppnade ögon, Herre, mig giv.
Mig att förlossa offrar han sig, då han på korset dör ock för mig.
O vilken kärlek, underbar, sann! Aldrig har någon älskat som han.
Frälst genom honom, lycklig och fri, vill jag hans egen evigt nu bli.

(Psalmer och sånger nr. 45 vers 1 – 2)

Tillsammans ber vi för alla som arbetar idag och i natt, läkare, sköterskor, vårdbiträden och alla inom vården. Vi ber också för alla sjuka, alla som är rädda eller oroliga. Vi ber för alla som har förlorat någon älskad människa. Tack för att du är nära, närmre än vi anar. Tack för att du ger ny kraft, ny ork, mitt i stormen. Herre förbarma dig! I Jesu namn, amen.

 

Nu finns videopredikan/andakt tillgänglig på Youtube, både för Skärtorsdag och Påskdagen:

Skärtorsdagen: https://www.youtube.com/watch?v=Zd_E0JDZzJI

Påskdagen: https://www.youtube.com/watch?v=inIvRH5zVz4

Långfredagens predikan läggs ut på Youtube på torsdag kväll och finns sedan på: https://www.youtube.com/channel/UCmQEq-lnYlVJs7sgaTC5Teg/featured

Kopperskyrkan bjuder in till några samlingar och det är då viktigt att med tanke på smittorisken att stanna hemma om du har minsta symptom. I dagsläget när vi har öppet i kyrkan hälsar vi inte i hand, vi sitter glest på markerade platser och vi är inte fler än 15 personer samtidigt inne i kyrkan. För alla samlingar som vi har så ber vi er beakta Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående Covid-19 som ni finner på deras hemsida, https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra

Skärtorsdag håller Kopperskyrkan en kort pilgrimsvandring på Stenungsön. Samling klockan 18 vid parkeringsplatsen vid Villa Vanahem. Vi vandrar under tystnad till Skomakarviken. Vill du inte vandra, men vill delta vid Getsemanestunden, så kan du parkera hos Lars och Pia Josefsson på Skomakarviksvägen 23. Därifrån går vi ner till havet klockan 18:20. Vi kommer att fira nattvard vid vår ”Vandring genom tre rum”. På grund av Covid-19 tar var och en med sitt eget nattvardsbröd. (Det går bra med vilket bröd som helst). Vi delar inte nattvardsvin. Samlingen leds av Ulla och Kjell Strömner samt Pia och Lars Josefsson. Har du frågor, ring 070-617 6148 (Ulla) eller 070-643 7879 (Pia). Efter samlingen fikar vi egen medhavd matsäck.

Långfredag är Kopperskyrkan öppen klockan 10 – 12 för ljuständning och bön. Du kommer och går när du vill.

onsdag 15 april klockan 17 – 19 är Kopperskyrkan öppen på samma sätt för ljuständning och bön. Du kommer och går när du vill.

 

Vi bjuder även in till följande:

Digitalt kyrkfika: klockan 11:30 på söndag. Ställ fram fika, ring någon i församlingen och fika i varsin ände av telefonen, medan samtalet pågår.

Daglig kvällsandakt med Kopperskyrkan: klockan 18:30 vid ditt köksbord. Tänd ett ljus, be Fader vår, läs Psalm 23 i Bibeln.

Försök pågår att ordna läxhjälpen digitalt. Vi återkommer när vi lyckats ordna det.

Värdgrupperna: Hör gärna av er till varandra i er värdgrupp, så att ingen blir bortglömd. Ni är även ansvariga för att tömma brevlådan och lägga in posten i kyrkan.

Pastorn är i tjänst, även om Kopperskyrkan arbetar på ett annorlunda sätt för närvarande. Vill du samtala med pastor så kan du ringa, sms:a eller skicka email. Pastorn kan möta upp för samtal i kyrkan efter överenskommelse, och finns också tillgänglig för kyrkliga handlingar som begravning. Vigsel och dop kan vi samtala om ifall det är aktuellt.

Svenska kyrkan i Stenungsund efterfrågar volontärer till sitt arbete med att förmedla matleveranser i Corona-tider. Är du intresserad av att hjälpa till så kontaktar du Anna Vuori på tel. 0303-66045.

Glöm inte att vi fortsatt behöver ert stöd till församlingens ekonomi, eftersom våra utgifter finns kvar även under den tid vi pausar verksamheten. Det finns flera olika sätt att lämna sitt bidrag till församlingens verksamhet. Insättning på församlingens plusgiro 34 26 25-1. Insättning på församlingens bankkonto i Handelsbanken 6856- 140709 541. Swish-nummer 1233289535 och skriv vad överföringen avser. Tack för din gåva!

Följ Equmeniakyrkans uppdateringar på hemsidan om coronaviruset www.equmeniakyrkan.se/aktuellt/aktuell-information-med-anledning-av-coronaviruset

Följ även myndigheternas uppdateringar på www.krisinformation.se